Chokladen

Chokladen

Chokladen som användes i tillverkningen är från Belgien, Callebaut. De är en av världens största och ledande företag inom chokladtillverkning och dom hållit på i över 100 år. Kakaobönan är av hög kvalitet och de jobbar tillsammans med sina kakaobönder
för ett hållbart odlande. 

 

Till 1 kg choklad går det åt 300-600 kakaobönor som motsvarar 10-20 kakaofrukter. 

Kakaobönorna rostas och torkas för att få fram den karaktäristiska smaken. 

Hot chocolate


Njut av en varm choklad efter skidturen.

 

Dippers i tre olika smaker, vit, ljus och mörk choklad. Värm 2 dl mjölk och vispa lite grädde att ha på toppen, strö över kanel.

 

Praliner


Alla praliner är handgjorda och målas med stor omsorg.

 

Eftersom vår tillverkning ligger i fjällen så är många av chokladpralinerna inspirerade av naturen runtom oss, av fjällets smaker och former.

 

Vi tillverkar alla fyllningar själva med bär från vår natur såsom blåbär,  lingon, svartvinbär, kråkbär och hjortron. Dessa bär är plockade i skogarna och på fjällen runt om i Härjedalen och Jämtland. 

 

 

 

Chokladkakor


Chokladkakor har jag i tre olika smaker, mörk med lakrits krisp och citron/lime, ljus av en special choklad som smakar lite karamell o en uns salt, den har jag täckt med honungs karamelliserad rostad mandel, sen har jag min vita choklad med halloncrunch.

Favoriten

 

Ledkrysset, har en ganache med 57% mörk choklad och är smaksatt av Baileys. Skalet är av vit choklad med ett ledkryss målat på översidan.

 

Specialaren

 

På bild ser ni riktig specialare med rökt torkat renkött och lite flingsalt. 


Under hösten och vintern arbetar vi med att ta fram nya praliner med nya former och smaker. Vi tar tacksamt i mot tips. 

 

Hållbarhet och förvaring


Bara naturliga smaksättare såsom olika bär, likörer, prosecco, whiskey, torkat rökt renkött, getost, nötter och saffran. Jag tillsätter inga konserveringsmedel, så pralinerna är hållbara ca 6 veckor. 


För bästa chokladupplevelse, förvara pralinerna i ca 16-18 grader. Förvara dom inte i kylskåp, då de kan bli grå och tråkiga. Har man inget bra ställe att med rätt temperatur att förvara dom i, så ha dom i rumstemperatur, då klarar dom sig bäst.