Chokladen

Chokladen

Chokladen som jag använder i min tillverkning är från Belgien, Callebaut. De är en av världens största och ledande företag inom chokladtillverkning och dom hållit på i över 100 år. Kakaobönan är av hög kvalitet och de jobbar tillsammans med sina kakaobönder
för ett hållbart odlande. 

 

Till 1 kg choklad går det åt 300-600 kakaobönor som motsvarar 10-20 kakaofrukter. 

Kakaobönorna rostas och torkas för att få fram den karaktäristiska smaken. 

Hot chocolate


Njut av en varm choklad efter skidturen.

 

Dippers i tre olika smaker, vit, ljus och mörk choklad. Värm 2 dl mjölk och vispa lite grädde att ha på toppen, strö över kanel.

 

Praliner


Alla praliner är handgjorda och och målas med stor omsorg.

 

Eftersom jag lever och verkar i fjällen så är många av mina chokladpraliner inspirerade av naturen runtom mig, av fjällets alla smaker och former.

 

Jag har egentillverkade fyllningar såsom blåbär, torkade syrliga lingon, kråkbär och hjortron. Dessa bär är plockade i skogarna och på fjällen runt om i Härjedalen och Jämtland. 

 

 

 

Chokladkakor


Chokladkakor har jag i tre olika smaker, mörk med lakrits krisp och citron/lime, ljus av en special choklad som smakar lite karamell o en uns salt, den har jag täckt med honungs karamelliserad rostad mandel, sen har jag min vita choklad med halloncrunch.

Favoriten

 

Den pralin som finns i alla mina askar och är min egen favorit, har en ganache med 57% mörk choklad och är smaksatt av Baileys. Skalet är av vit choklad med ett ledkryss målat på översidan.

 

Det finns ingen godare pralin, och symbolen som för mig, står för friheten att få vara på våra fjäll. Att få följa våra vinter- och sommarleder, där jag har tillbringat många härliga dagar för återhämtning och lugn.

Specialaren

 

Min specialare är en pralin som vissa älskar och vissa dissar, man måste helt enkelt prova!

Fyllningen görs på ljus choklad med rökt torkat renkött och en uns av flingsalt. Skalet är i mörk choklad och pralinen är handmålat i dom fyra samiska färgerna röd, blå, grön och gul.

Det var Kjerstin som driver den Samiska upplevelseparken ”Lopme Laante" på toppen av Funäsdalsberget, som hittade på den. Hon säljer den tillsammans med askar med fjällets smaker, kråkbär, hjortron, lingon och blåbär.

 

Hållbarhet och förvaring


Jag använder bara naturliga smaksättare såsom olika bär, likörer, prosecco, whiskey, torkat rökt renkött, getost, nötter och saffran. Jag tillsätter inga konserveringsmedel, så pralinerna är hållbara ca 6 veckor. 


För bästa chokladupplevelse, förvara pralinerna i ca 16-18 grader. Förvara dom inte i kylskåp, då de kan bli grå och tråkiga. Har man inget bra ställe att med rätt temperatur att förvara dom i, så ha dom i rumstemperatur, då klarar dom sig bäst.

 

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera